6 οφέλη της Επαγγελματικής Φωτογραφίας για κάθε επιχείρηση

2021-09-24

Πολλοί επιχειρηματίες προτιμούν το "do-it-yourself", αλλά όταν πρόκειται για διαφημιστική φωτογραφία, το να το κάνετε μόνοι σας μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Είτε πρόκειται για το website σας, τις διαφημιστικές αφίσες, το έντυπο υλικό ή τα social media, μία ελκυστική και επαγγελματική φωτογραφία θα κάνει την επιχείρησή σας να έχει ακόμα μεγαλύτερο κύρος.

Δυστυχώς, πολλές φορές, τα έξοδα πρόσληψης ενός επαγγελματία φωτογράφου φαίνονται ως ένα από τα πιο αναλώσιμα στη λίστα. Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα της χρήσης ετοίμων φωτογραφιών από stock banks με συγκεκριμένα δικαιώματα χρήσης ή ακόμα και να προσπαθήσετε να φωτογραφίσετε μόνοι σας.

Ένα ρητό αναφέρει : 'eye appeal is buy appeal'

Με τις επαγγελματικές φωτογραφίες αντικατοπτρίζετε την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. «Μιλάτε» στους πιθανούς πελάτες σας μεταφέροντάς τους ότι λειτουργείτε με ένα επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης στην ποιότητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 6 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επενδύσετε στην επαγγελματική φωτογραφία για την επιχείρησή σας.

1. Η επαγγελματική φωτογραφία είναι πιο ... επαγγελματική

Μία φωτογραφία όπως οι υπόλοιπες ή μία φωτογραφία που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε? Η επαγγελματική και εξατομικευμένη στην εταιρία σας φωτογράφιση, σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. Σαφείς και δημιουργικές φωτογραφίες αναδεικνύουν την αξιοπιστία σας και έχουν ως αποτέλεσμα οι πελάτες να εμπιστεύονται την εταιρίας σας ως αυθεντική και να θέλουν να σας υποστηρίξουν.

2. Τοποθετήστε το «καλύτερο σας» στην πρώτη γραμμή.

Ποια προϊόντα θέλετε να βάλετε στη «βιτρίνα» σας? Τα πιο άσχημα ή τα πιο όμορφα και θελκτικά? Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιείτε αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας, το προσωπικό σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Χαμηλής ποιότητας, ερασιτεχνικές φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν άσχημα σε μια επιχείρηση. Όποιος ενδιαφέρεται για το marketing θα σας πει ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς. Με την άνοδο του ψηφιακού μάρκετινγκ, η οπτική απεικόνιση έχει γίνει το κύριο μέσο επικοινωνίας μεταξύ εταιριών και πελατών. Θέλετε η επιχείρησή σας να μείνει πίσω ?

3. Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά κοινοποιήσιμες (shareable)

Τα οφέλη μιας αφοσιωμένης κοινότητας κοινωνικών μέσων που μοιράζεται, συμπαθεί και κάνει likes, shares, retweets κλπ το περιεχόμενό σας είναι αδύνατο να μη ληφθούν υπόψη. Η παρουσίαση επαγγελματικών φωτογραφιών, παράλληλα με τις κοινωνικές δημοσιεύσεις σας, τις καθιστά πολύ πιο πιθανό να ενεργοποιήσουν το κοινό σας κοινό σας να τις μοιραστεί, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητά σας και προσεγγίζοντας οργανικά (και όχι με πληρωμένη διαφήμιση) περισσότερους πιθανούς πελάτες.

4. Έχετε λιγότερη ταλαιπωρία

Η απόφαση για το τι θέλετε να μεταδώσετε μέσω της φωτογραφίας σας και πώς να το επιτύχετε αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία. Ευτυχώς, οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι περισσότερο από ευτυχείς να αναλάβουν την δημιουργική διαδικασία, καθώς γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να βεβαιωθούν ότι οι επιθυμίες και οι ανάγκες σας θα αντικατοπτριστούν στις τελικές φωτογραφίες. Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία φωτογράφου σημαίνει ότι έχετε τις ικανότητές τους καθώς και φωτισμό, εξοπλισμό, μοντάζ, ρετούς, επεξεργασία κλπ. Θέλετε να έχετε όλα αυτά στο μυαλό σας?

5. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι οικονομικά αποδοτικές

Νωρίτερα αναφέραμε πώς μπορεί να είναι εύκολο για κάποιους επιχειρηματίες να απορρίψουν την επαγγελματική φωτογραφία λόγω του κόστους. Γνωρίζετε όμως ότι μπορεί να γίνει μια από τις πιο οικονομικά αποδοτικές πτυχές της επιχείρησής σας; Έχοντας ένα απόθεμα από επαγγελματικές φωτογραφίες μπορείτε να δημιουργείτε δωρεάν προβολή και δημοσιότητα για την εταιρία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ταυτόχρονα θα έχετε και το πρόσθετο πλεονέκτημα της αύξησης της αναγνωρισιμότητας και την μοναδικότητας της επωνυμίας σας.

6. Οπτική Αφήγηση της «ιστορίας σας»

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της δημιουργίας μιας ελκυστικής εταιρικής επωνυμίας είναι η δυνατότητα να μεταφέρετε με σαφήνεια ποια είναι η επιχείρησή σας, ενώ παράλληλα να προσφέρετε στους πελάτες σας κάτι που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως επιθυμητό. Η επαγγελματική φωτογραφία σας δίνει τη δυνατότητα να πείτε αυτή την ιστορία ... χωρίς να πείτε λέξη.

Επικοινωνήστε μαζί μου για το φωτογραφικό project που σας ενδιαφέρει και είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα αναδείξει την εταιρία και τα προϊόντα σας, ακόμα καλύτερα από όσο φαντάζεστε.